Veelgestelde vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat u vast wat vragen heeft over helikopter viegen. Graag staan we u te woord via de telefoon of email. Hieronder staan de veelgestelde vragen die we regelmatig ontvangen. 

Boekingen

Wat kost een helikoptervlucht?

Er zijn verschillende tarieven voor onze helikopter tours. Een overzicht kunt u vinden bij Tours&Events. Wilt u zelf een helikoptervlucht samenstellen? Dat kan, wij maken graag aan de hand van uw wensen een prijsindicatie op. 

Ik heb een boeking gemaakt maar op de dag van vliegen is het slecht weer. Gaat de vlucht gewoon door? 

Als het slecht weer is (harde wind, regen of slecht zicht) gaat de vlucht niet door. Zodra wij de vlucht annuleren laten we het u zo snel mogelijk weten. Meestal kunnen we de dag voor de afspraak een goede inschatting maken. Af en toe komt het voor dat we ‘s ochtends de vlucht annuleren. Ook kunt u zelf de vlucht annuleren als u toch liever op een andere dag wilt vliegen. Samen met u maken we graag een andere afspraak. Er zijn geen kosten verbonden aan het annuleren of verplaatsen van een afspraak. 

Ik wil graag de afspraak verplaatsen naar een andere datum, kan dat?

Dat kan zeker, neem contact met ons op en we verplaatsen de afspraak voor u. Hier zijn geen kosten aan verbonden. 

Ik wil mijn helikopter vlucht annuleren. Zijn hier kosten aan verbonden?

Nee, tenzij u een speciale helikoptervlucht heeft geboekt (bijvoorbeeld naar Spa Francorchamps). 

Is het mogelijk om onderweg even te landen?

Dat is niet mogelijk tenzij het van te voren is geregeld en afgesproken. Wij bekijken graag voor u of het mogelijk is. Vul onze buitenlandingformulier in en wij laten het u zo snel mogelijk weten. 

Passagiers

Ik wil graag mijn zoon of dochter meenemen. Wat is de leeftijdsgrens?

Minimale leeftijd is 2 jaar oud. Daarnaast moet elk kind zelfstandig in een stoel kunnen zitten met de riemen vast. 

Het totale gewicht van 3 passagiers gaat over de 240 kilogram. Is dat een probleem?

Ja, het is niet toegestaan om over de 240kg uit te komen. 

Ik wil graag foto’s maken, mag dat?

Dat mag. Zowel voor, tijdens en na het vliegen krijgt u de tijd voor het maken van foto’s. 

Maakt het uit, betreft het zicht, in welke stoel ik zit?

Het maakt vrijwel niet uit in welke stoel u zit. Onze helikopter is zo ontworpen dat alle passagiers fantastisch uitzicht hebben. Voor de fotografen die bijvoorbeeld een bepaalde locatie willen fotograferen is de beste stoel aan het raam. 

Ik wil graag vanaf een andere lokatie vliegen dan Zierikzee. Is dat mogelijk?

Dat is mogelijk. Echter houd u rekening met hogere kosten omdat we de helikopter wel daarna moeten vliegen. Het kan zijn dat we binnenkort bij u in de buurt zijn bij een van ons jaarlijkse evenementen. Bekijk hier onze evenementen agenda.

Helikopter

Wat voor type helikopters hebben jullie?

Wij opereren met het typen Enstrom 480 en een Schweizer 300. Onze Enstrom helikopters beschikken over een turbine motor en biedt plaats voor 3 passagiers. Alle helikopter tours zullen uitgevoerd worden met de Enstrom 480. 

Wat als de motor er mee stopt? 

Helikopters zijn zo ontworpen dat als de motor er mee stopt er nog steeds een landing gemaakt kan worden. Dit doen we door een autorotatie in te zetten. Meer informatie over deze techniek kunt u hier vinden. 

Bedrijf

Zijn er op dit moment vacatures bij Prince Helicopters?

Op dit moment zijn er geen vacatures. Wel nemen we, over het algemeen, elk jaar een stagiaire aan. Wilt u toch open solliciteren? Stuur dan uw cv en informatie naar ons email adres. 

Waar vandaan opereren jullie?

Wij zijn al sinds 1974 gevestigd op onze heliport nabij Zierikzee. Ons adres is Gooikensweg 1, 4301PD Zierikzee. Ook zijn we regelmatig te vinden in Rotterdam en Seppe.