De 10 mooiste plekken van Schouwen-Duiveland!

Hier is een overzicht van de 10  mooiste plekken op Schouwen-Duiveland, een prachtig eiland in Zeeland:

  1. De Schelphoek: Natuurgebied de Schelphoek is gelegen aan de zuidkant van Schouwen-Duiveland. Het is een bijzonder stukje natuur met diverse kenmerkende elementen, zoals de dijkdoorbraak van 1953, die vanuit de lucht goed te zien is.
  2. Zeelandbrug: De Zeelandbrug is een bekende brug in de provincie Zeeland, gelegen tussen Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland. Het is de langste brug van Nederland en één van de belangrijkste verbindingen tussen de eilanden in de provincie. De Zeelandbrug is een imposante constructie met een totale lengte van ruim vijf kilometer. De brug heeft een kenmerkende uitstraling met zijn opvallende witte kleur en hoge pilaren.
  3. Brouwersdam: Een langgerekte dam tussen Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee, bekend om zijn uitgestrekte stranden en perfecte omstandigheden voor windsurfen, kitesurfen en andere watersporten.
  4. Burgh-Haamstede: Een charmant dorpje met een historisch kasteel, mooie duinen en bossen. Ideaal voor wandelen en fietsen in de natuurlijke omgeving.
  5. Westenschouwen: Een prachtig duingebied met brede zandstranden, bossen en duinmeren. Perfect voor wandelingen en fietstochten in een rustige en natuurlijke omgeving.
  6. Zierikzee: Een historische stad met een rijke maritieme geschiedenis en een goed bewaard gebleven middeleeuws centrum. Ontdek de oude stadspoorten, kerken en havens.
  7. Oosterscheldekering: Een indrukwekkend bouwwerk en onderdeel van de Deltawerken, bekend om zijn enorme betonnen pijlers en sluizen. Een interessante plek om te leren over de Nederlandse strijd tegen het water.
  8. Grevelingenmeer: Een groot zoutwatermeer met helder blauw water, perfect om te zwemmen, duiken en watersporten. Ook een belangrijk natuurgebied met diverse vogelsoorten.
  9. Dijkwater: Het Dijkwater is het historisch overblijfsel van de Gouwe, die de eilanden Schouwen, Dreischor en Duiveland van elkaar scheidde. In 1374 werd de noordelijke tak van de Gouwe afgedamd en ontstond de polder Noordgouwe. In 1610 werden ook Schouwen en Duiveland feitelijk met elkaar verbonden.
  10. Dreischor: Een pittoresk dorpje met historische huizen, een oude kerk en mooie wandelroutes door het omringende landschap. Bekend om zijn mossel- en oestercultuur.

Dit zijn slechts enkele van de vele mooie locaties die Schouwen-Duiveland te bieden heeft. Het eiland staat bekend om zijn prachtige natuur, historische plaatsen, en uitgestrekte stranden. Er is voor elk wat wils, of je nu van natuur, geschiedenis, watersporten of gewoon ontspanning houdt.